May 22, 2006

Full av kärlek

"Jag älskar dig inte längre." De säger så ganska ofta i Tv-serier och sånt. Som något slags skäl till att bryta upp ett 20 år gammalt äktenskap, för att gå vidare till något festligare eller frestligare. Som att det skulle vara realistiskt möjligt. Att sluta älska alltså.

För två långa dagar sedan så var jag tvungen att säga hej då till en älskad vän. Till en sådan som länge har stått mig närmast av alla nära. Som har fått stått ut med min humor och mitt humör utan att kräva något tillbaka. (Nu ljög jag. Han krävde ganska mycket) Jag kan inte sluta älska honom. Och jag vill inte heller göra det. Däremot förstår jag att det skulle vara svårt för oss att upprätthålla en fortsatt sund vänskapsrelation när jag samtidigt vill se hans nya kärlek grillad på spett alternativt ingå ett livslångt äktenskap med Bingo Rimér. Därför blev det hej då. Tills vidare. Tills mitt sårade ego har blivit lite mindre.

Jag tror inte kärlek konkurrerar. Jag tror inte man måste sluta med en kärlek för att fortsätta med en annan. Det bara fylls på. Tills man förhoppningsvis blir sprängtjock på kärlek. När jag fyller nästan 100 hoppas jag väga 130 kilo kärlek och tänka tillbaka på alla fantastiska människor jag har mött och alla fantastiska känslor jag har fått känna.

4 comments:

Anonymous said...

det du skriver tar jag till mig och bär med mig, det är vackra tankar. tack.

Linnea said...

Mycket bra skrivet. Kom o tänka på ett sånt där citat längst ner i en almanacka som har etsat sig fast: "Jag har varit med om dig, jag kan aldrig förlora dig". (upphovspersonen kommer jag däremot inte ihåg)
Men jag hoppas som du att både du, jag o alla andra dör minst 130 kg tunga av fantastiska känslor, minnen och människor vi aldrig förlorar.

Josefine said...

:-D det ni säger gör mig glad.

Anonymous said...

Best regards from NY! Olympus nimh battery charger Ugly home decoration Vacation property timeshare sex card games rules http://www.pamela-anderson-nude-3.info/free-big-titties-site-links.html Inspiron 6000 battery charger Refinance mortgage rates calaveras county ca http://www.1967mustangconvertible.info/What-makes-batteries-last-so-long.html http://www.suzuki7.info/Exemple-d-aposargumentation-ritalin.html Yellow jacket sting http://www.effexor-from-withdrawal-xr.info/occupational-accident-insurance-rates.html Used chevrolet venture in iowa Best selling compact digital camera Sao palo transexual escort Handheld pc batteries Panasonic pv-gs200 camcorder Cancun mexico timeshare rentals compare six volt batteries