July 4, 2006

Vänner och fiender i Almedalen

I vimlet på Donners Brunn kände jag plötsligt igen någon. Det händer ganska sällan. Detta för att jag varken känner några politiker eller har ögon att se med. Men ploötsligt stod det ett ansikte framför mig som var ovanligt bekant. Det var Muf-Henrik. Han som hängde med den där otäcka Muf-David i min klass och förmodligen var en av de första som gjorde det lätt för mig att definiera mig som "icke-blå". Muf-David.. han var verkligen inte sann! Trevlig - ibland. Märklig i sina tankemönster- ofta. Påfrestande- Alltid! Och här stod alltså hans vän och vapendragare- nu som pressekreterare på det moderata ungdomsförbundet. Henrik är dock riktigt trevlig. Han är inte en av dem som vill slåss när man visar sitt röda ansikte. Som vill angripa en för allt som kan tänkas upprörande för en moderat.

Jag blir alltid lika förvånad när jag möter människor som vill starta krig i varje diskussion. Hey! Va fan? Vi vet att vi inte tycker likadant om mycket. Kan vi inte bara stå och spekulera lite om kommande skomodet eller vilket som är det bästa fikabrödet? Jag vill inte prata med dig om skatter, jag vill inte prata med dig om bidragsfuskare, miljöavgifter eller kvotering. Speciellt inte om du ska angripa mig för åsikter du med dina fördomar antar att jag har.

Igår pratade jag med säkert 10 trevliga moderater. En var ett as. Jag tycfker vi partierna borde vara bättre på att utesluta ohyffsade människor ur sina partier. De sänker våra varumärken.

3 comments:

fredrik said...

Det är ju ett problem mead att definiera vad som är ohyfsat. Ungefär som allt annat än rent vatten.

Josefine said...

vi kanske ska införa vett och etikett i skolan så vi alla får samma syn?

fredrik said...

Jag tycker vi inför "arbetarrörelsens historia" och "demokratisk socialism" på skolschemat så alla blir socialdemokrater. Då skulle vi slippa de trevliga moderaterna också. Mycket bättre. Har du löst lösenordsfrågan?