August 31, 2005

Reinfeldt - nu även som träningskompis

Ja, ser man på. Borgligheten är överens. En historisk händelse som Reinfeldt själv uttryckte det. Bara det borde ju få folk att ana oråd. Historiska händelser upprepar sig ju inte så ofta. Det är väl det som gör de historiska.

Så motvinden blåser på för socialdemokraterna. Själv funderar jag på vem/vilka vi har som pr-konsulter och vad de får i lön. Myspys-Perssontiden är förbi, han kommer aldrig bli mysig igen. Istället får vi sitta och titta på väljarsiffror där det visar sig att Reinfeldt inte bara är den person som man ser vill leda landet, Reinfelt är också den politiker vill ha som hundvakt, middagskavaljer, älskare, kurskamarat i "matlagning för nybörjare", träningskompis, arbetskamrat och systerson. Hey, hur tävlar man med detta? Tänkte jag först. Den mannnen har ju halva inne på hela befolkningen. Men- sen kom jag plötsligt på andra tankar.

Det är första gången i modern svensk historia som borgligheten har en ledare som faktiskt folk verkar identifiera sig med. Det betyder förmodligen också att det är den enda person i det moderata partiet som folk i allmänhet kan identifiera sig med. (har ni tänkt på att han är den enda moderat som överhuvudtaget får synas i media nu förtiden? partiet har förstått sin egen ocharmighet)

Så, det må så vara att Reinfelst uppfattas som en trevligare middagspartner än Persson. Det spelar liksom ingen roll. För när valrörelsen sen sätter igång... då vet vi att vi har tusen miljarder gånger fler vettigare, charmigare, trevligare medlemmar än det moderata samlingspartiet. Och de kommer få Sverige att ytterligare en gång lägga sin röst på (s). Så det så.

2 comments:

fredrik said...

Om jag skulle vilja ha en träningskompis så tror jag att jag skulle vilja ha någon som inte var så mycket kerub. Och om de inte har haft en ledare som folk har kunnat identifiera sig i modern tid så har de nog aldrig haft det. På den tiden de styrde landet mer regelbundet brukade de ju bygga hela grejen på att folk inte fick rösta. Då gick det mycket bättre.

Josefine said...

Fast vårt folk brukar ju kunna identifiera sig med högre stående människor som förskaffat sig sin makt och status på märkliga meriter. Annars hade väl inte svensk damtidning sålt så bra.